Deel dit artikel
-

Hoe te verdienen aan een gratis chatapp? Zo dus

Hoe kun je verdienen aan een berichtenapp die geheel gratis is? Vraagt het de makers van LINE. LINE Corp rapporteerde over het tweede kwartaal een omzet van 132,3 miljoen dollar. Daarvan komt 76 procent voor rekening van de mobiele applicatie.

LINE is een vrij jonge app die in juni 2011 werd gelanceerd door NHN Japan, onderdeel van een Koreaanse internetaanbieder. Eigenlijk werd de app uit nood geboren. Vanwege de aardbeving van Tōhoku van dat jaar werkten de traditionele communicatielijnen niet goed, en werd snel een internetapp ontwikkeld. Binnen een jaar waren er vijftig miljoen gebruikers. Inmiddels zijn dat er tweehonderd miljoen. Weliswaar overwegend Aziaten, maar LINE wordt ook in Chili en Spanje gebruikt.

LINE verdient aan de app door virtuele goederen zoals stickers (figuurtjes) en games, waarvoor een apart platform is opgezet. Het LINE Games platform brak eerder dit jaar al het record van honderdvijftig miljoen downloads.

LINE moet het record van WhatsApp en het Chinese WeChat (beide driehonderd miljoen gebruikers) nog wel evenaren, maar lijkt beter te hebben begrepen hoe je er geld mee kunt verdienen. Net als Kakao Talk uit Zuid Korea, dat met een identieke strategie 311 miljoen dollar binnensleepte in het eerste half jaar van 2013.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond