Deel dit artikel
-

Chatbot Kate van KBC valt in de smaak

De digitale assistent Kate van de Belgische bank KBC is al door 781.000 unieke klanten gebruikt. Van de 1,6 miljoen mobiele klanten ziet de helft de interactie zitten, zo blijkt uit cijfers die Johan Thijs, CEO KBC Groep en Erik Luts, Chief Innovation Officer KBC Groep, tijdens digitale ‘persbabbel’ bekend hebben gemaakt.

De particuliere KBC-klant kan sinds eind november 2020 een beroep doen op Kate. Zo helpt Kate om een betaling te regelen, vertelt ze of het loon is gestort, en kan Kate het verzekeringsbewijs van de wagen tonen. Kate werkt zowel via chat als via spraak. Ook biedt de assistente ‘proactieve diensten’ aan. Bijvoorbeeld advies om te besparen op de energiefactuur. Was er een storm in de buurt? Dan zal Kate vragen of er schade was en helpen om een schadeaangifte in te dienen.

Dertig procent van de conversaties (703.000) leidde effectief tot verdere acties.

Kate begrijpt nu al 90 procent van de vragen maar kan die niet altijd zelf aan een oplossing linken. Die ontbrekende stap gaat KBC de komende maanden verder uitwerken. In 12 procent schakelt Kate de klant tijdens de conversatie effectief door naar een KBC Live medewerker. Een team van medewerkers doorloopt elke dag de vragen die Kate niet kon oplossen en stuurt actief bij.

Foto Shutterstock

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Hessel - Botz4U

Zoals elk bericht over chatbots, begint ook dit bericht met een aantal getallen om het ‘succes’ van de chatbot te benadrukken. Interessanter wordt het als je kijkt naar het bericht van KBC zelf.

Blijkbaar laat 60% van de gebruikers zich verleiden tot proactieve communicatie vanuit de bot. Deze communicatie bevat “persoonlijke oplossingen die geld en tijd te besparen”. Reclame dus 😉

Vervolgens blijkt 24% van de gebruikers ook nog eens in te gaan op die oplossingen.

Kate betaalt zichzelf dus nu al terug lijkt het.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond