Deel dit artikel
-

‘China voor op Amerika met AI, loopt verder uit’

China ligt met kunstmatige intelligentie en cyberveiligheid voor op Amerika en zal de komende jaren alleen maar uitlopen.

Dat zegt Nicolas Chaillan in een interview met de Financial Times over zijn tijd bij het Pentagon. Chaillan was drie jaar de baas over cyberveiligheid bij het leger en software-ontwikkelingen bij de Amerikaanse luchtmacht. Hij vertrok, zo meldt de krant, omdat hij niet tegen Amerika’s trage handelen kon.

China loopt volgens hem zo ver uit, dat ze binnen twintig jaar op alle fronten de wereld domineren. Een oorlog uitvechten met knallende hardware is tegen die tijd mogelijk zelfs een achterhaald idee.

Een van de verschillen tussen de VS en China is, dat het westerse land bij AI-ontwikkelingen nadenkt over ethiek. Bij de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie worden er nog voorbehouden gemaakt met het oog op de toekomst. De Aziaten doen dat niet.

Foto: The National Guard (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Roy Lenders - Genzai

Al dat geneuzel over China dat zo ver zou zijn met A.I. technieken. In de praktijk heb ik nog bar weinig uit China zien komen op A.I. gebied terwijl ik toch diep in die sector zit. Wellicht dat het allemaal in het geheim gebeurt, maar tot dusver heb ik geen enkele indruk dat China zo ver op dit gebied is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond