Deel dit artikel
-

Chinese wet kan MicroHoo! belemmeren

Het vijandige overnamebod van Microsoft op Yahoo! kan op weerstand stuiten wanneer in augustus een Chinese anti-monopoliewet van kracht wordt.

Dat meldt de New York Times.

De nieuwe wet is bedoeld om een reeks antitrustverordeningen, die stammen uit 1993, aan te scherpen. Hiermee wordt de economische grootmacht China, naast de Europese Unie en de Verenigde Staten, een machtige speler op het gebied van regelgeving.

De nieuwe regels geven Chinese autoriteiten het recht om buitenlandse fusies te onderzoeken wanneer er sprake is van acquisitie van Chinese bedrijven of investeringen in Chinese bedrijven vanuit het buitenland.

In het geval van Microsofts flirt met Yahoo! kan dit ook gevolgen hebben. Yahoo! investeerde in augustus 2005 nog 1 miljard dollar in de site Alibaba, China’s grootste site op het gebied van e-commerce. Yahoo! heeft hiermee een belang van 40 procent in de Chinese site. Een onderzoek zou de deal tussen Microsoft en Yahoo! kunnen vertragen.

Microsoft deed in februari een vijandig overnamebod van 45 miljard dollar. Yahoo! publiceerde onlangs nog zijn financiële verwachtingen tot en met het jaar 2010. Deze financiële gegevens gekoppeld aan Yahoo’s sterke positie op de Aziatische markt betekenen, volgens bestuursvoorzitter Jerry Yang, dat Microsofts bod te laag is. Alibaba maakte eerder bezwaar tegen het overnamebod.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond