Deel dit artikel
-

Cicret, een armband met huidprojector

Een picoprojector in een armband, display projecterend op je arm, reagerend op je bewegingen en met een processor aan boord: mooi concept, maar voorlopig is de Cicret even niet meer dan dat.

De enkele jaren geleden geïntroduceerde picoprojectors (kleine mobiele beamers, vaak niet groter dan een smartphone) zijn tot nu toe geen goot succes gebleken. De techniek om met een LED-lamp beeld te projecteren heeft echter wel meer mogelijkheden, zeker als het beeld niet ver van de lens af moet worden geprojecteerd, dan kun je met een lagere lichtopbrengst (lees: minder energieverbruik), een vlak van een paar centimeter projecteren.

Het idee van een projector in een armband is niet voor de hand liggend. De projectiehoek is onvoordelig en continu variabel, lichtomstandigheden vragen toch weer meer energie, het projectievlak is niet recht en reflecterend, de bron (smartphone, mediaspeler, etc.) zal snel draadloos moeten werken met wederom weinig energie en deze lijst gaat nog wel even door.

Een half jaar geleden zagen we op Indiegogo al een projectie-armband, met een minder prestigieuzere aanpak, Ritot. De projectie is beperkt tot een klokje en wat social mediameldingen. De makers houden hun ‘funders’ goed op de hoogte van alle vorderingen via de Indiegogo-website. Na vijf maanden lijkt het gelukt te zijn om een paar cijfers te projecteren, maar ik verwacht niet dat er binnen zes maanden een kant en klaar product ligt.

Nu dan de sinds kort geïntroduceerde Cicret, ik neem aan een woordspeling op het Engelse Secret. Een zeer goed gekozen naam, want alles rond dit project lijkt wel een geheim, behalve dan de 700.000 euro die ze nodig hebben om een eerste prototype te maken.

Ja, u leest het goed, prototype, want het exemplaar in het onderstaande filmpje (wat binnen een maand vier miljoen keer is bekeken), is geen exemplaar. Het is een armband met een LED-lampje en een smartphonedisplay wat er later in de videonabewerking in is gezet. De vier Fransmannen die dit bedacht hebben, laten verder ook niet weten welke technologie er precies gebruikt gaat worden, wat voor ontwikkeling er nog gedaan moet worden, geen agenda, geen achtergronden, geen doelstellingen en in dit geval ook verontrustend, geen crowdfundingpagina. Die had wat vertrouwen kunnen opwekken en door de regelementen van deze sites, ben je als ontwikkelaar ook verschuldigd een kant en klaar product te leveren, binnen een bepaalde tijd.

Er is wel een mogelijkheid om een donatie te doen van een euro. Afgaande op de reacties op de social mediakanalen, wil het best aardig lukken om de giften binnen te halen. Het ergste nog is dat de meesten verwachten binnenkort zo’n kekke armband te kunnen krijgen. Waarschijnlijk wordt het voorlopig niet meer dan een rubberenarmband met een LED-lampje.

 

Deel dit bericht

8 Reacties

Ramona

Mss ben ik een beetje sceptisch, maar is dat wel gezond zo’n constante straling op je huid???

Lars

Nee hoor Ramona, het is gewoon een led lampje, gewoon normaal licht dus. Totaal niet schadelijk…

Sander van der Heide

Ik denk dat dat wel meevalt Ramona. Mocht het ooit een product worden, lijkt me de warmte van de batterij en het lampje een groter probleem. Verder zal zo’n armband niet meer dan bluetooth voor draadloze communicatie gebruiken.

lieve

Waar bestel je ze eigenlijk of zijn ze niet te koop

joey

Waar kan je die kopen

siem

waar kan je die kopen heb intresse

Decoster j

Interesse in dit product hou mij op de hoogte .

Roel Jakobs

Waar kan ik deze kopen…….. Te gek.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond