Deel dit artikel
-

Weer recordwinsten bij Samsung

Samsung zag zijn operationele winst in het derde kwartaal met 26 procent toenemen naar een nieuw record, namelijk 8 biljoen won (5,6 miljard euro), Overigens dit keer vooral vanwege de sterk herstellende chipmarkt.

Samsung, de grootste fabrikant van smartphones, televisies en geheugenchips ter wereld, verdient met name aan DRAM-geheugens voor mobiele apparaten. De prijs van die onderdelen is fors gestegen door een brand bij de Chinese concurrent SK Hynix. Daardoor is er minder aanbod.

Maar ook mobiele divisie rapporteerde wederom een recordwinst van 6,7 biljoen won, onder meer door goedkopere Galaxy smartphones. De cijfers waren beter dan analisten hadden vermoed. Er blijken in het derde kwartaal tien procent meer smartphones te zijn verscheept dan in het vorige kwartaal. Alleen al in de eerste zes maanden van 2013 heeft Samsung veertig miljoen exemplaren verkocht.

Gisteren werd bekend dat Samsung een boete van 245.000 euro moet betalen aan concurrent HTC voor het plaatsen van negatieve neprecensies. Samsung zou groepen studenten hebben ingehuurd om negatieve reacties te plaatsen onder online artikelen over HTC-telefoons. De Taiwanese Fair Trade Commission (FTC) heeft ook de twee betrokken marketingbedrijven een boete opgelegd.

Rivaal LG maakte gisteren eveneens zijn kwartaalcijfers bekend. De nettowinst bleef met 84 miljard won (omgerekend 57 miljoen euro) ver onder de verwachtingen van analisten. Dat kwam vooral door de enorme marketingkosten voor de G2 smartphone, waarvoor 200 miljard won werd uitgetrokken. Helaas maakte de verkoop van het toestel weinig goed en ook de goedkopere modellen lopen niet lekker. De vraag naar televisies nam ook af.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond