Deel dit artikel
-

Samsung rukt zich los van Android

Samsung lanceert eind februari prototypes van smartphones met het Tizen OS. Deze nieuwe systeemsoftware moet het Zuid-Koreaanse bedrijf minder afhankelijk maken van Android.

Android is voor smartphonefabrikanten weliswaar gratis te gebruiken, want open source, maar een bezwaar is dat Google het platform grotendeels zelf ontwikkelt en Samsung daar ondanks lichte aanpassingen niet heel veel invloed op heeft.

Tizen OS is door Samsung samen met Intel ontwikkeld en grotendeels gebaseerd op Linux en Webkit. Geen enkele smartphonefabrikant maakt er echter gebruik van, ondanks toegezegde steun van Panasonic, eBay, Sharp en McAfee. Naar verluidt zal Samsung daarom daags voor het Mobile World Congress in Barcelona eind februari nieuwe modellen tonen met Tizen OS.

Probleem is dat er nog amper apps zijn. Samsung en Intel hebben vier miljoen dollar gestoken in een gezamenlijk aanmoedigingsprogramma. Samsung heeft zijn hoop gevestigd op zogenoemde HTML5-apps die voor elk besturingssysteem zijn aan te passen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Peter

Ik denk dat de kurken van de champagne gaan in Cupertino. En Samsung krijgt hier spijt van…

KoalaBear

Kijk, kan ik binnenkort iedereen weer afraden om een Samsung te kopen 🙂

Erwin

Nog een besturingssysteem waar aparte apps voor gemaakt moeten worden? Vraag me af of dit wel zo slim.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond