Deel dit artikel
-

Cisco knoopt huishouden aan Internet

'Internet Everywhere'komt weer een stap dichterbij. Netwerkreus Cisco komt dit najaar met een huishoudelijk Internetplatform, waarop alle huishoudelijke apparaten geïntegreerd worden. Tegelijk werkt Cisco ook samen met bouwondernemingen om huizen met Internetinfrastructuur te bouwen. Samen met Whirlpool bouwt het aan Internet-apparaten, zoals gekoppelde wasmachines.

Cisco's vinding wordt onderdeel van de &#39 , een project waarin ook GTE en Sun deelnemen. Sun stelt hiervoor haar Jini-technologie beschikbaar, en GTE gaat voor het platform allerlei consumentenservices ontwikkelen. Whirlpool zal voor het project Internetapparaten ontwikkelen, zoals wasmachines, ovens en koelkasten. De bedrijven streven er naar om het dagelijks leven in huis zoveel mogelijk via Internet-applicaties te laten verlopen.

Zo kunnen ouders hun kleine kinderen vanaf de werkplek bekijken bij de creche, familieleden kunnen Internettoegang en telefoniediensten delen, waardoor die goedkoper worden. Ook entertainment, zoals video-on-demand, online spelletjes en downloadbare muziek, krijgt een belangrijke plaats in huis.

'Een Internethuis biedt een enorme hoeveelheid mogelijkheden voor families en hun gebruik van het Internet', zegt Don Listwin, vice president van Cisco's consumententak. 'Wij denken dat een open standaard Internettoegang voor het huis een nieuwe serie Internet-apparaten tot gevolg heeft. Dit is de toekomst van de consumenten-electronica, het biedt een veel persoonlijkere Internetervaring.'

Cisco wil het huishoudelijk platform via snelle, altijd openstaande verbindingen laten lopen, zoals DSL, kabel en draadloze verbindingen. Het platform komt ook beschikbaar voor de Cisco Internet Home Gateway-productlijn, zodat andere aanbieders van consumentenproducten zometeen ook hun nieuwe speeltjes kunnen aansluiten.

In het project nemen tot nu toe achttien bedrijven deel, waaronder Intel, Photonet, Mediastation en Whirlpool.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sak j j c

Ik zou dit erg fijn vinden jammer dat het nu al niet is alleen hoop ik dat Wij Internetters niet al te hoog naar onze beurs moeten grijpen.Ik vind ook dat chello die erg groot is zijn kracht aan volt moet opschroeven.Zo dat hij en andere de klant tevreden houd. dit zou wel eens de nekslag van velen kunnen worden kopen is goed maar het paard moet ook eten hebben anders zakt hij Inmekaar en velen neemt hij mee zijn leden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond