Deel dit artikel
-

Cisco met minder personeel naar nieuw kantoor

Netwerkleverancier Cisco zal met minder personeel werkzaam zijn in het nieuwe kantoor in Amsterdam dan oorspronkelijk was gepland. De planning ging uit van 2800 medewerkers. "Uiteindelijk komt dat aantal er te werken, maar het zal minder snel gebeuren dan was voorzien", zegt een woordvoerster van het bedrijf.

Vanochtend meldde Het FinancieeleDagblad dat Cisco de plannen voor het nieuwe kantoor in Amsterdam-Zuidoost reduceert. Er zou de komende zes tot twaalf maanden geen nieuw personeel aangenomen worden en de tweede fase van de nieuwbouw staat ter discussie. Chris Dedicoat, lid van de raad van bestuur van Cisco Europe, zegt in de krant: "De eerste fase van het bouwplan wordt gewoon uitgevoerd. Of de tweede fase doorgaat beslissen we aan het eind van dit jaar."

"Uiteindelijk komen er 2800 mensen te werken, maar het zal minder snel gebeuren dan was voorzien", zegt woordvoerster Karin van Geelen van Cisco Nederland. Er bestaat sinds begin dit jaar een personeelsstop, zegt ze, die personeelsstop gaat volgens planning tot eind dit jaar duren. "Afhankelijk van de economische ontwikkeling nemen we daarna weer personeel aan." In april ontsloeg het bedrijf nog 8500 medewerkers, deels betrof het tijdelijke krachten.

In het tweede kwartaal van volgend jaar is de eerste fase van de nieuwbouw voltooid en trekken de medewerkers van Cisco in het gebouw, nu zijn de ongeveer duizend medewerkers nog werkzaam op vier verschillende kantoren in Amsterdam. "De tweede fase staat in zoverre ter discussie dat we vooraf hebben afgesproken dat we er pas een beslissing over zouden nemen als de eerste fase is afgerond", zegt Van Geelen. "Ik kan me voorstellen dat er iets later met deze tweede fase wordt gestart, maar het is niet zo dat de tweede fase nu al is afgeblazen."

Van Geelen voegt daar wel aan toe dat door de aanslagen in New York de marktontwikkeling weer onzeker is geworden en het de vraag is welk effect dat uiteindelijk op Cisco zal hebben. Ceo John Chambers had onlangs nog verkondigd dat Cisco door de moeilijkste periode heen was.

Volgens de tweede fase zouden er uiteindelijk vijfduizend medewerkers van Cisco komen te werken in Amsterdam-Zuidoost. Het betreft nieuw personeel, van het overplaatsen van medewerkers uit andere Europese landen naar Amsterdam is geen sprake. De Amsterdamse vestiging krijgt een centrale rol in de Europese distributie van het bedrijf. Cisco heeft een optie op de grond genomen, die nodig is voor het bouwen van de kantoren die tot de tweede fase gerekend worden. Die optie loopt tot 2005, zegt Van Geelen, maar kan daarna nog verlengd worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond