Deel dit artikel
-

Claim dreigt voor satirische website De Speld

De satirische website De Speld heeft ruzie met zijn vorige hostingpartij SysFix. De Speld zou tot 2019 contractueel verplicht zijn om 4000 euro per maand aan hostingkosten te betalen, maar is inmiddels naar een andere aanbieder overgestapt.

De stichting achter de satirische uitgave betaalt sinds maart de rekeningen van SysFix niet meer, zo weet De Telegraaf. Om die reden komt er een rechtszaak.

SysFix stelt dat De Speld ‘illegaal en zonder toestemming’ de inhoud van de website naar een andere hostingaanbieder heeft gekopieerd, en dreigt met hoge dwangsommen als De Speld niet onmiddellijk terugkeert.

Deel dit bericht

7 Reacties

Franc

hahaha een hostingboer met een wurgcontract.
4.000/maand #manoman wat een stenen tijdperk

Nog ruim 1400 klanten die teveel betalen zo te zien.
http://www.sysfix.eu/webhosting/

KoalaBear

Dat zijn nog eens flinke bedragen. Wat moet je dan toch voor dikke server(s) hebben. Lijkt me dan dat het dedicated server(s) moeten zijn. Natuurlijk zou je zo’n ‘grote’ site niet op shared hosting moeten draaien, maar gok dat het best kan hoor. En dan ben je voor 10 euro per maand klaar.

Alle code en inhoud van de website blijft te alle tijden van de eigenaar, dus dat dat illegaal zou zijn lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Ook mogen ze ten alle tijden alles naar een andere hoster plaatsen. Het enige wat telt is het contract, geen onzin uitkramen. En dat kan dan alleen via een rechtzaak ontbonden worden.

Frank

Hier geloof ik dus helemaal niets van. Geen enkel normaal denkend mens gaat een hostingcontract aan voor een dergelijk bedrag (en degene die dat wel doet verdient het een poot te worden uitgedraaid). Zelfs niet als je veel verkeer verwacht.

Los daarvan, je content naar een ander bedrijf overhevelen kan altijd. Daar is niets illegaals aan.

Paul

@KoalaBear 10 euro per maand? Ja, voor de plaatselijke visvereniging misschien. Ik betaal met een relatief kleine webwinkel ong. 100 euro per maand. Maar met een hele goede service, specifieke Magento caching etc. Als ondernemer is prijs niet het enige, het is prijs/kwaliteit wat telt.

In de echte wereld betalen mensen gewoon voor capaciteit, snelheid en uptime. Over de hostingbehoefte van De Speld kan ik niet oordelen, ik ken hun cijfers niet.

Maar een contract tot 2019 lijkt me op zijn minst onverstandig met de snelle ontwikkelingen in de internetwereld. Dat Sysfix is een dertien in een dozijn partij met veel lege marketingblabla op de site. De Speld is hun enige grote klant, te zien aan hun portfolio. Dit soort prijzen lijken me totaal niet in verhouding met hun professionaliteit.

Dus ze hebben De Speld erin geluisd en die hebben blijkbaar zitten slapen toen ze het contract tekenden.

Martijn Dirkx

Dit klinkt als een typisch gevalletje van pauperhosting.nl 🙂

Paul

Nog even gegoogeld, want dit soort dingen intrigeren me altijd wel.

Dat hele SysFix is een eenmansbedrijfje van ene Janus Nekkers. Lekker ventje als je zo tekeer gaat op Facebook:

https://www.facebook.com/VodafoneNL/posts/355890704441218

Hij beschuldigt Vodafone van oplichting. Hij kent het woord dus wel…

Kees

Ze zijn partner van TransIP, een hoster…. en wat voor één.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond