Deel dit artikel
-

Cleeng naar 200 à 300 live video-events

“We lanceren nu Cleeng Live!, een soort van Eventbrite maar dan een voor live online events”, zegt technisch directeur Donald Res. Zojuist introduceerde hij de techniek om video live te streamen kijkers en daarvoor te laten betalen.

“Afgelopen jaar hebben we dit toegepast bij enkele tientallen evenementen, zoals Cirque du Soleil, British Basketball League en de Zweedse hockeycompetitie. Dat was allemaal handwerk”, zegt Res tegen Emerce. “Live! is een self service platform. Ik denk dat we tussen de twee- en driehonderd pay per view-evenementen per maand kunnen doen.”

Sportfans kunnen dan op tv, computer of telefoon naar hun wedstrijden gaan kijken tegen betaling. “Bijvoorbeeld uit andere landen waardoor de rechten op tafel zijn blijven liggen in bepaalde regio’s.” Muziekfans kunnen tegen betaling thuis een concert bekijken en zakenlui hoeven niet naar een congres toe om de keynote te kunnen zien.

Want ook in de zakelijke congresmarkt ziet Res veel marktkansen. “Onze ervaring is dat je een deel van het materiaal gratis moet weggeven en voor een ander deel moet laten betalen.” Het freemiummodel leidt tot de beste conversies, ook bij Cleeng zelf. Cleeng Live! is tot op op kleine schaal gratis te gebruiken.

“We lanceren het product met twee industriepartners: Brightcove en Kaltura. Het werkt met veel meer videoplatformen maar deze twee gaan het actief promoten.”

Foto: Derek key (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond