Deel dit artikel
-

Cloudflare haalt 525 miljoen op met beursgang

Technologiebedrijf Cloudflare heeft met zijn beursgang gisteren 525 miljoen dollar opgehaald. Het aandeel kwam in de handel tegen een prijs die boven de toch al verhoogde bandbreedte lag.

Eerst wilden de begeleidende zakenbanken gaan voor een prijs tussen de tien en twaalf dollar, maar verhoogden dat tot twaalf à veertien dollar. De handel opende gisteren uiteindelijk op vijftien dollar per aandeel, wat tekenend is voor de interesse in het bedrijf.

Beleggers aan de NYSE waarderen Cloudflare nu op 4,4 miljard dollar.

Cloudflare is een bedrijf met een groot netwerk van server verspreid over de hele wereld. Het omschrijft zichzelf als ‘een pleister voor cloudactiviteiten’. Bedrijven die bijvoorbeeld onder vuur liggen van DDoS-aanvallers kunnen het netwerk van Cloudflare inzetten als schild dat de verkeersgolven opvangt. Maar het biedt naast security en netwerkmanagement ook een gratis VPN, eigen DNS-server, marktplaats voor cloudapps en een ontwikkelaarsomgeving.

In 2016 boekte de onderneming van CEO Matthew Prince (foto) een omzet van 85 miljoen dollar en dat groeide tot 193 miljoen in 2018. Het netto resultaat kleurde in die periode steeds roder: van een verlies van zeventien miljoen naar een verlies van 87 miljoen dollar.

Foto: Christopher Michel (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond