Deel dit artikel
-

Clubmessage richt pijlen op Polen

Clubmessage, leverancier van bulk-sms gaat van Polen een tweede hoofdvestiging maken. Een van de redenen is volgens het sms-bedrijf dat de Poolse afzetmarkt twee keer zo groot is als de Nederlandse. Daarmee lonkt een tweede thuismarkt voor het bedrijf uit Breda.

“Een andere reden om naar Polen uit te wijken is dat de lonen in Polen ook ongeveer twee keer zo laag zijn en dat er een grote werkloosheid onder hoog opgeleide mensen is. Dit zijn belangrijke voordelen bij het starten van een nieuwe onderneming in een vreemd land,” zegt Clubmessage in een toelichting.

Verder bieden volgens Clubmessage zowel Nederland als Polen een stimulans om ondernemers vanuit Nederland naar Polen te brengen. Nederland doet dit door middel van diverse subsidieregelingen. In Polen zijn ondernemingen uit het westen, waaronder Nederland, bovendien erg populair.

“We zijn net begonnen in Polen. We hebben er net een countrymanager aangesteld. En gaan ook nieuwe mensen aanstellen. We zijn na anderhalf jaar voorbereidingstijd echt klaar om die Poolse markt op te gaan. Met name in de horeca is er behoefte aan vernieuwende sms-concepten. We hebben afgelopen weekeinde bijvoorbeeld een grote sms-mailing voor een evenement van Vodka-merk Smirnoff de deur uitgedaan,” zegt Gilbert Gooijers van Clubmessage.

Een nadeel is volgens Clubmessage wel dat instanties en bedrijven in Polen (vanuit het vorige regime) niet gewend zijn om klantgericht te denken. Maar dat kan ook voordelen bieden, denkt de onderneming. “Door de klant centraal te stellen via een klantgerichte marketingaanpak onderscheidt je je al snel van de bestaande bedrijven,” aldus Gooijers.

ClubMessage verkoopt producten en diensten op basis van haar eigen sms-netwerk aan bedrijven actief op het gebied van techniek, marketing en planning. Tot de klantenkring behoren onder meer Heineken, Unilever, Philips, Radio538 en de FNV. Vanuit de twee hoofdvestigingen in Nederland en Polen worden naast deze landen producten en diensten geleverd in België, Duitsland, Groot-Brittannië en Spanje.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond