Deel dit artikel
-

CM koopt Nederlandse tak van Motricity

Sms-bedrijf CM neemt de oudste speler in zijn markt over; Motricity, dat in 1994 begon als Gin.

Voor groei op de lokale markt hoeft CM deze overname niet te plegen, aangezien het bedrijf al een van de grootste marktpartijen in de Benelux is. Motricity besloot vorige maand echter om, uit strategische overwegingen, zijn Nederlandse en Franse activiteiten te verkopen. CM hapte toe en tekende het contract binnen enkele weken.

Hoeveel de onderneming uit Breda voor de Nederlandse tak van Motricity betaalt, is niet bekend gemaakt. Uit het laatste kwartaalbericht van Motricity valt wel op te maken dat het Nederlandse filiaal in de eerste drie maanden van dit jaar een omzet boekte van 645.000 euro. De brutowinst bedroeg 16.000 euro.

Motricity Nederland werd in 1994 opgericht als GSM Information Network. Het bedrijf was daarmee de eerste commerciële sms-verzender. Het bedrijf werd in de zomer van 1999 overgenomen door het Zweedse Saraide, wat niet meer bestaat. In december 1999 nam Infospace op zijn beurt Saraide weer over, met het Nederlandse sms-bedrijf erbij. En in 2007 nam Motricity op zijn beurt voor 135 miljoen dollar Infospace over.

Foto: Steve C (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Dirk Oomed

Het jaar ervoor maakt het bedrijf in hetzelfde kwartaal nog 300K verlies. Waarschijnlijk nog geld toe gekregen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond