Deel dit artikel
-

CoderDojo en Raspberry Pi fuseren

De organisaties achter CoderDojo en Raspberry Pi fuseren om samen nog meer jongeren in de wereld te leren programmeren, knutselen met computers en hun creativiteit digitaal in te zetten.

Dat maakten de stichtingen uit Ierland (CoderDojo) en Engeland (Raspberry Pi) vanochtend bekend.

CoderDojo organiseert in 69 landen programmeerlessen voor kinderen van zeven tot zeventien. In Nederland gaat het om tientallen locaties in alle provincies. Raspberry Pi produceert modulaire microcomputers en verkoopt die voor enkele tientjes per stuk, om het verspreiden van computerkennis- en kunde zo laagdrempelig mogelijk te maken.

In de praktijk verandert er aan de voorkant bij beide organisaties niets. De namen en de focus van het werk blijven hetzelfde. Wel stellen de partijen een gezamenlijk doel: om eind 2020 het aantal CoderDojo’s in de wereld te verviervoudigen, van 1.250 nu naar 5.500.

CoderDojo licht verder toe: “We blijven een zelfstandige stichting met Ierland als basis, maar zullen in de toekomst nauw samenwerken met de Raspberry Pi Foundation om onze doelen te behalen. Philip, de oprichter van de Raspberry Pi Foundation zal het bestuur van CoderDojo Foundation betreden, CoderDojo’s oprichters Bill en James, zullen lid worden van de Raspberry Pi Foundation. Praktisch gezien betekent dit dat de twee stichtingen nauw samen zullen werken om gezamenlijke doelen te behalen.”

Zie ook: ‘CoderDojo Coolest Projects 2016‘, op raspberrypi.org

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond