Deel dit artikel
-

Concurrentie voor eBay

's Werelds grootste veiligsite E-Bay ondervindt forse concurrentie van Yahoo! Het veilingcentrum van de portaalsite passeerde onlangs de grens van een miljoen kavels.

Vooralsnog blijft E-Bay, pionier van de online veiling, met ruim drie miljoen aangeboden items de grootste. Daar staat tegenover dat Yahoo! met 80 miljoen geregistreerde bezoekers over een veel groter klantenpotentieel beschikt dan de concurrent. E-Bay heeft nog geen zes miljoen geregistreerde bezoekers, al geeft de teller van veilingsite aan 1,5 miljard bezoekers per maand te trekken.

E-Bay heeft daarnaast ook concurrentie te duchten van een andere grootmacht: Amazon. De Engelse dochter van Amazon opende vorige week een veilingsite voor de Europese markt, nadat de afdeling in Amerika al succesvol was gebleken. Er worden een half miljoen artikelen aangeboden, waaronder een brief van Winston Churchill, zo berichtte InternetNews .

Ook in Nederland zijn veilingen via Internet populair. Vandaag werd aangekondigd dat televisieproducent John de Mol in samenwerking met Veronica 80 artikelen uit de serie Big Brother gaat veilen via QXL , een nieuwkomer op de Nederlandse markt. Gezien de hausse rond de serie zal het ongetwijfeld storm gaan lopen.

Bron: MSNBC

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond