Deel dit artikel
-

Coolblue wordt energieleverancier, verkoopt stroom en gas

Coolblue wordt vanaf vandaag energieleverancier en hoopt dat het eind 2021 honderduizend klanten heeft. En passant kan de consument ook tips gaan krijgen om energievretende apparatuur te vervangen en zodoende kosten te verlagen.

Onder de merknaam Coolblue Energie gaat het bedrijf uit Rotterdam groene stroom en gas verkopen. Huishoudens die daar gebruik van maken, krijgen als een extra voordeeltje: korting op energiebesparende elektronica bij de gelijknamige webwinkel.

Directeur Pieter Zwart zegt in een interview met de Volkskrant in te spelen op een directe klantvraag. Het filter ‘Energiegebruik’ is het meestgebruikte op de witgoedpagina’s.

Om energieleverancier te kunnen worden, heeft Coolblue voor tientallen miljoenen euro’s het bedrijf Servicehouse uit Amersfoort gekocht. Dat heeft software ontwikkeld om energie te verhandelen op de consumenten- en zakelijke markt. Coolblue begeeft zich nu op de eerste, maar het lijkt niet uitgesloten dat het bedrijven gaat helpen geld verdienen met zonnedaken. Ook die expertise heeft ServiceHouse in huis.

Coolblue begon in september 2019 met de verkoop en installatie van zonnepanelen. Sinds november 2020 liggen er ook laadpalen in de schappen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond