Deel dit artikel
-

Coolblue verdubbelt aantal Duitse winkels, breidt uit naar Rijn-Main

Coolblue is begonnen met het leveren van elektronica – van smartphones tot wasmachines – rechtstreeks aan klanten in het Rijn-Maingebied, per e-bike of bestelwagen. Het gebied omvat Beieren, Hessen en Rijnland-Palts met ongeveer 5,3 miljoen inwoners.

De retailer is sinds 2020 actief in Duitsland. Tot nu toe echter alleen in de omgeving van Düsseldorf en Essen. Nu zet Coolblue de uitbreiding van de bezorgdienst CoolblueLiefer door, inclusief grote marketingcampagnes in andere regio’s.

Voor dit jaar heeft Coolblue zich ten doel gesteld om koelkasten, wasmachines en aanverwante apparaten vanuit een depot in Kelsterbach bij Frankfurt binnen één dag en installatie te leveren. Het aantal winkels in Duitsland wordt verdubbeld tot vier. Het bedrijf onderhandelt nog over de locatie van een derde magazijn, maar er is niets concreets, vertelt Duitsland-baas Bart van der Vis op vragen van Lebensmittel Zeitung.

Het bedrijf heeft geld nodig voor verdere expansie, zo blijkt uit de balans. Het bedrijfsresultaat voor 2023 bedroeg 25 miljoen euro – in vergelijking met de Duitse marktleider Media-Markt eindigde het jaar positief. De vrij beschikbare middelen zijn volgens Cooblue ‘voldoende’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond