Deel dit artikel
-

‘Cryptocoins eigenlijk niets nieuws’

“Cryptocoins zijn eigenlijks niets nieuws. In 1930 had je al iets vergelijkbaars en dat gebruiken we nog steeds”, aldus Simon Lelieveldt. Hij is een van de sprekers tijdens Emerce Financials op 26 november.

Het is de boekenbon die in 1930 op de markt kwam: een object dat we waarde toekennen en dat tegenwoordig ook in de digitale wereld algemeen wordt erkend.

Lelieveldt zal dinsdag 26 november tijdens Emerce Financials ingaan op tokens, cryptocoins en vraagstukken over regulering. Dan zal blijken dat ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld Facebooks Libra niets nieuws brengen. Het is hooguit een idee zonder businessmodel en concrete toepassing.

“Iedereen kan zichzelf gek maken met tokens, maar dat hoeft niet. Het is niet nieuw, ook wanneer je kijkt naar regulering en toezicht. De regels zijn er gewoon en de toepassing ervan is gewoon ouderwets huiswerk.”

Lelieveldt, adviseur in de bank- en betaalsector, zal zijn publiek ook vertellen over zijn eigen nieuwe coin: de iepencent. “Ik heb ook een ICO, een iepencent offering.”

De iepencent is een munt met een verhaal. Het is een houten munt die is gemaakt van de iep die Beursplein 5 stond. Die boom is onderdeel van de Nederlandse financiële geschiedenis in de zin dat iedereen die rondom de beursvloer werkte die boom op zijn minst herinnert of er zelfs herinneringen aan heeft.

Wie de munt wil hebben, moet Lelieveldt een financieel-historisch verhaal vertellen uit de omgeving van het Beursplein. Dat verhaal wordt opgenomen in het Financieel Erfgoed, een initiatief om Nederlandse financiële geschiedenis vast te leggen.

Over het ontstaan van de iepencent:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond