Deel dit artikel
-

Crypto.com compenseert klanten na verlies Ethereum (update)

Crypto.com heeft sommige klanten na het verlies van miljoenen aan Ethereum gecompenseerd. Formeel wil het wisselkantoor nog altijd niet toegeven dat er geld is gestolen na een hack.

Crypto.com legde de handel enige tijd stil nadat verdachte activiteiten waren geconstateerd. Nadien meldden verschillende gebruikers dat er crypto’s waren gestolen. Het merendeel daarvan is teruggestort.

Beveiligingsonderzoekers hebben vastgesteld dat het wisselkantoor 4600 eenheden van de cryptomunt Ether is kwijtgeraakt. Dat zou ongeveer 12,8 miljoen euro zijn bij de huidige marktwaarde van Ethereum. De werkelijke schade is vermoedelijk veel hoger.

Crypto.com is een van de vier grootste wisselkantoren ter wereld met een dagelijks handelsvolume van 3 miljard Amerikaanse dollar. De in Singapore geregistreerde dienstverlener kan zich zelfs de sponsoring van de Formule 1 en de Italiaanse professionele voetbalcompetitie veroorloven.

Daarnaast heeft het bedrijf voor 700 miljoen dollar de naamgevingsrechten verworven van het Staples Center in Los Angeles, de thuisbasis van professionele basketbalteams.

Update 20/1: CEO Kris Marszalek geeft toe dat ongeveer 400 klanten cryptomunten zijn kwijtgeraakt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond