Deel dit artikel
-

Cryptobank Celsius Network in de problemen door instortende cryptokoersen

Cryptogeldschieter Celsius Network heeft zijn klanten zondag geïnformeerd dat het opnames en overschrijvingen tussen accounts pauzeert als gevolg van ‘extreme marktomstandigheden’.

In de afgelopen uren daalde de waarde van de Bitcoin naar 24.888 dollar, het laagste niveau in 18 maanden. Ether, de op een na grootste cryptomunt, leverde 8 procent in.

Celsius Network, dat eind vorig jaar nog 750 miljoen dollar aan financiering ophaalde, is een belangrijke speler in de markt van cryptoleningen. Bij Celsius kunnen klanten Bitcoin, Ethereum en Tether storten en wekelijkse rentebetalingen ontvangen. Afhankelijk van de tijdshorizon en het token beloofde het platform zelfs 18 rente per jaar.

Celsius maakt nu echter een pas op de plaats om zijn opnameverplichtingen na te komen, schrijft Celsius, dat stablecoin-uitgever Tether International, groeiaandelenfonds WestCap Group en het Canadese pensioenfonds Caisse de Dépôt et Placement du Québec tot zijn investeerders mag rekenen.

De geldschieter zegt op zijn website dat het ongeveer 3,8 miljard dollar aan activa heeft, een daling ten opzichte van 24 miljard eind december 2021.

De cryptocrash lijkt een nieuwe fase in te gaan: De waarde van de totale cryptomarkt daalde in een week tijd met 20 procent en zakte zelfs even onder de 1 biljoen dollar grens en inmiddels voorspellen experts een daling van de Bitcoin tot onder de 20.000 dollar.

De nervositeit heeft vooral te maken met het besluit dat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, woensdag zal nemen. Dan wordt duidelijk hoeveel de rente zal gaan stijgen. Een stijgende rente jaagt beleggers weg bij crypto en andere risicovolle investeringen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond