Deel dit artikel
-

Nieuwe Terra blockchain gelanceerd

 

Terraform Labs heeft zaterdag Terra 2.0 en LUNA Airdrop gelanceerd in een poging om de recente chaos rond de twee gekoppelde stablecoins te herstellen.

Het is geen afsplitsing van de bestaande Terra Luna-blockchain, zoals aanvankelijk de bedoeling was, maar een geheel nieuw systeem met verbeterde functies.

Het nieuwe netwerk heet als gezegd Terra 2.0. Het oude netwerk gaat nu door het leven als Terra classic en de oude token Luna als Luna classic.  In het nieuw systeem keert de Terra munt niet terug.

Terraform gaat verder 1 miljard terrausd (UST) ‘verbranden’. Daarbij worden cryptomunten vernietigd in een poging om door schaarste de prijs weer op het oude niveau te krijgen. Er bestaat echter grote twijfel over de herstelpoging van de algoritmische stablecoins.

Terra en Luna waren niet alleen gekoppeld aan de dollar, ze waren met behulp van algoritmen ook op elkaar ingespeeld om de koers stabiel te houden. Door de recente onrust op de cryptomarkt lukte dat niet meer en verdampte iets van 60 miljard dollar. De stablecoins sleurden ook Bitcoin mee in hun val.

Vooralsnog heeft de nieuwe blockchain nog niet het vertrouwen van beleggers: de prijs van de Luna crashte meteen. De prijs van Terra Classic is gedaald tot bijna nul.

Ook Bitcoin is nog niet van de klap hersteld. Tijdens de achtste week op rij is de waarde van de Bitcoin verder gedaald. Dat is de afgelopen tien jaar niet eerder gebeurd.

Daaraan ligt niet alleen de ‘meltdown’ van de stablecoins ten grondslag, maar ook de rentevrees. Daardoor wordt er meer gespaard en minder uitgegeven aan risicovolle beleggingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond