Deel dit artikel
-

CTO Bret Taylor weg bij Facebook

Facebook raakt zijn Chief Technology Officer kwijt. Bret Taylor wil voor zichzelf beginnen, al is het moment niet erg gelukkig, zo moet hij zelf toegeven.

Zelf erkent Taylor dat zijn vertrek, kort na de teleurstellende beursgang van Facebook, vragen oproept, maar hij heeft oprichter Mark Zuckerberg al vroeg verteld dat hij niet zou blijven en hij een eigen startup zou willen beginnen. Wat dat precies gaat worden, weet hij nog niet, maar oud Google collega Kevin Gibbs gaat hem daarbij helpen.

Taylor was het gezicht van Facebook voor ontwikkelaars en was afgelopen week nog te gast op Apple’s Worldwide Developers Conference, waar een nauwe integratie tussen Facebook en iOS (de software voor iPhone en iPad) werd aangekondigd. Mogelijk is hij ook betrokken geweest bij de ontwikkeling van een Facebook-telefoon, een geheim project dat de naam Buffy heeft gekregen.

Mike Vernal en Cory Ondreijka nemen zijn taken over. Vernal verhuisde in 2008 van Microsoft naar Facebook. Cory Ondreijka komt van Lindens Labs, bekend van Second Life.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond