Deel dit artikel
-

Cubic Media blijkt koper van Zuka.nl

Uitgeverij Cubic Media blijkt de partij die huizensite Zuka in Nederland en België heeft overgenomen.

Over de overnameprijs doet verkoper Vivenda Media Groep geen uitspraken. Wel blijkt uit de voorlopige jaarcijfers die gisterenavond werden gepubliceerd (PDF), dat Zuka over 2011 een verlies van tonnen realiseerde.

Zuka’s ebitda-resultaat, winst voor rente, afschrijving en belasting, kwam over 2011 uit op 303.000 euro. Zuka is goed voor een derde van het totaal ebitda-verlies dat Vivenda moest nemen.

Gisteren werd bekend dat Vivenda Zuka heeft verkocht. De huizensite levert in het huidige economische klimaat te weinig op. Uitgeverij Vivenda gaat zich enkel richten op de software- en uitgeefactiviteiten van dochterbedrijf Factotum.

Cubic Media heeft Zuka nog niet in zijn online portfolio opgenomen. Daar zou de huizensite naast titels als WonenDoeJeZo en WoonMagazine verschijnen.

Zuka werd onderdeel van een beursgenoteerd bedrijf door een overname in de zomer van 2010. Zukabaas Ron van Veldhoven werd daarmee aandeelhouder en directeur van Vivenda.

Vivenda Media Groep realiseerde in 2011 een omzet van 1,4 miljoen euro. Dat is vier ton minder dan het jaar ervoor. Het netto resultaat kleurde afgelopen jaar even rood als het jaar ervoor: 3,6 miljoen euro. Het eigen vermogen liep in die tijd terug van 4,3 miljoen tot twee miljoen euro. Dat komt grotendeels door een afwaardering van goodwill.

De directie zegt in een toelichting op de cijfers: “De krappe liquiditeitspositie blijft van kracht en heeft de volle aandacht van het bestuur.”

Foto: Emily Hildebrand (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond