Deel dit artikel
-

CVC koopt moeder van GoToGate.nl en Supersaver.nl

Investeerder CVC legt 508 miljoen euro op tafel om online reisbureau Etraveli uit Zweden te kopen. Het bedrijf wil snel uitbreiden op de internationale markt, vooral in vliegtickets.

Daarmee krijgt het moederbedrijf van de Nederlandse labels GoToGate.nl en Supersaver.nl een nieuwe impuls. De verkopende partij is het Duitse mediabedrijf ProSiebenSat.1. Dat kocht Etraveli in 2005 voor 235 en verdient zijn investering meer dan dubbel terug.

Etraveli is actief in vijftig landen en genereert een jaarlijks transactievolume van twee miljard euro. In 2015 realiseerde het een omzet van 92 miljoen euro. Naar eigen zeggen is het een van Europa’s vijf grootste reisbureaus voor de luchtvaart.

Naar verwachting zal de investeerder de portemonnee trekken om het bedrijf uit het Zweedse Uppsala een groei-impuls te geven. Daarbij wil het zich richten op, wat heet, meer complexe flight packages. Lorne Somerville van de nieuwe eigenaar zegt: “Ze zijn duidelijk een voorloper op de reismarkt vanwege de datagedreven marktbenadering en het zeer schaalbare bedrijfsmodel.”

Foto: Rob Annis (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond