Deel dit artikel
-

‘Dagelijks gebruik mobiel internet verdubbeld’

Een kleine vier procent van de Nederlanders maakt dagelijks gebruik van internet op zijn mobiele telefoon. Het aantal mensen dat wekelijks mobiel online gaat, groeide met 53 procent tot 1,3 miljoen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Multiscope in de maand september. Negen procent van de Nederlanders zit wekelijks op mobiel internet, 40 procent van hen pakt zelfs dagelijks zijn mobiele maatje om te surfen naar Nu.nl, Google of Buienradar. Een jaar geleden was dat 19 procent.

De onderzoeker constateert dat de respondenten vooral surfen naar mobiele websites en slechts in mindere mate gedownloade applicaties draait. “Voor elke twee mobiele websites  kan men slechts één mobiele applicatie noemen”. Het gaat dan veelal om applicaties die zijn gerelateerd aan GPS- en navigatiemogelijkheden van de telefoon.

De tien populairste websites in Nederland zijn:

  • Nu.nl
  • Google
  • Buienradar
  • Hyves
  • Hotmail
  • 9292
  • De Telegraaf
  • Gmail
  • NS
  • NOS Teletekst

Multiscope verwacht dat de penetratie van mobiel internet in 5 jaar groeit van, nu, 9 procent naar dan 53 procent.

De internatinale marktonderzoeker Gartner verwacht dat het Android-platform over drie jaar het op een na grootste besturingssysteem voor mobiele telefoons is, na Nokia’s Symbian. Daarmee laat het Apple, Microsoft en RIM achter zich. 

Foto: modenadude (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Annemarie

Juist. Waar heb je eigenlijk mobiele applicaties die online data omzetten voor nodig als je het internet hebt? Ik heb de liefde voor 'apps' nooit zo goed begrepen. Laat de nadruk liggen op de verbetering van platformonafhankelijke mobiele websites die data online afhandelen ,in plaats van ontwikkelen van applicaties voor van alles en nog wat.

Emile Edwards

Halleluja, wat ben ik het eens met Annemarie. De enige partijen die ook maar een dubbeltje verdienen aan de app-hype zijn Apple (verkoop iPhone) en de bedrijven die applicaties bouwen. Uniformiteit is echt nodig om de mobiele wereld verder te krijgen. Tig verschillende app-stores en dito apps veroorzaken alleen maar fragmentatie.

Bart Fussel (aFrogleap)

In zekere mate ben ik het wel met @annemarie en @emile eens. Uniformiteit en vooral platformonafhankelijkheid is een must voor de toekomst.  Een belangrijk ding vergeten jullie wel: Web browsers van mobiele telefoons kunnen nog geen of weinig gebruik maken van de extra toegevoegde waarde die een mobiel kan bieden aan de gebruiker. GPS, Kompas, adresboek etc. Daardoor kunnen applicaties betere diensten bieden aan de eindgebruiker dan web browsers. Browsers moeten dus eerst goed doorontwikkeld worden. Apple zal dit niet zomaar doen omdat ze veel geld verdienen aan de Appstore en de verkoop van de iPhone.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond