Deel dit artikel
-

Daimler, BMW en Audi waarschijnlijke kopers Nokia Here

De autoconcerns Daimler, BMW en Audi staan op het punt om kaartendienst Nokia Here te kopen voor iets meer dan 2,5 miljard euro.

Dat melden Manager-Magazin en de Wall Street Journal. De automakers en het Finse bedrijf zouden hierover een principeakkoord hebben gesloten dat binnen enkele dagen definitief kan worden gemaakt.

De verkoopprijs van iets meer dan 2,5 miljard euro ligt beduidend lager dan de vier miljard die de Finnen hoopten op te halen met de verkoop. Andere belangstellenden, naar verluidt waren dat ook Facebook en Uber, zetten hun interesse niet door in daden.

Daimler, BMW en Audi zouden Nokia Here niet voor zichzelf willen houden. Na de overname zouden ze andere autoconcerns de gelegenheid willen geven een aandeel te verwerven in de kaartendienst. Dat zou een strategische stap van een branche zijn richting twee andere dominante kaartendiensten: Google Maps en Tomtom.

Het ligt voor de hand dat de fabrikanten de digitale kaarten in de besturingssystemen van toekomstige auto’s zullen verwerken voor navigatiedoeleinden en lokale dienstverlening.

Foto: Rob124 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond