Deel dit artikel
-

Failliet TCN Data Hotel Hilversum zoekt kopers

Het serverpark van TCN onder de naam Data Hotel Hilversum is op 31 januari failliet verklaard. Het derde datahotel van het vastgoedbedrijf was sinds 2011 in gebruik.

Het faillissement, uitgesproken door de rechtbank Noord-Nederland, maar inmiddels overgedragen aan een andere rechtbank, heeft geen betrekking op de twee andere datacenters van TCN in Eemshaven en Groningen, zo laat een woordvoerder weten. “Het datacenter in Hilversum draait gewoon door en we praten met diverse partijen.”

TCN ging in 2011 een samenwerking aan met GVH Connect, voorheen Glasvezelring Hilversum, voor de eerste fase van het Data Hotel op het Media Park in Hilversum. Data Hotel Hilversum zou worden ontwikkeld in fases van 600-1.000 m² en zich vooral richten op mediapartijen.

GVH Connect nam de helft van de capaciteit af van de eerste fase. Het bedrijf zou, naast eigen gebruik, een deel van deze capaciteit gebruiken voor hosting en bijkomende dienstverlening aan diverse partijen. GVH beschikt over één van de grootste audiovisuele data centers van Europa met een onlineopslag van 700 Terabyte en een archiefopslag van 1 Petabyte.

TCN ontwikkelt, beheert en exploiteert sinds 2001 Data Hotels, inmiddels ruim 30.000 m²/100 MW vermogen. Tot de klanten en partners behoren onder meer Ziggo, Google en Ordina. Welke klanten in Hilversum zitten wil men niet vertellen.

In juli vorig jaar liet TCN Troostwijk Taxaties nog een studie maken van de servermarkt.

Toen TCN Media Park failliet ging, kon het personeel verder in een nieuwe beheerorganisatie:,Media Park Beheer (MPB), omdat het Mediapark onderdeel is van een deels buitenlandse joint venture. Het Data Hotel in Hilversum is ondergebracht bij Data Hotel Hilversum BV.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond