Deel dit artikel
-

Databasegigant Oracle koopt Nederlandse Wercker

Databasegigant Oracle wil het Nederlandse Wercker overnemen, dat gereedschap levert voor het testen en uitrollen van software.

Wat Oracle gaat betalen voor het bedrijf dat in 2012 werd opgericht, is niet bekend gemaakt. Wel dat met van plan is om de technologie in te zetten voor cloudtoepassingen.

Vorig jaar heeft het bedrijf nog 4,5 miljoen dollar opgehaald in een financieringsronde geleid door Inkef Capital uit Amsterdam. Ook de bestaande investeerder Notion Capital was hierbij betrokken.

Wercker ontstond enkele jaren geleden in de kraamkamer van Rockstart Accelerator. Het bedrijf van Micha Hernandez van Leuffen werkt nauw samen met GitHub, Bitbucket en Amazon Web Services.

Hoewel het bedrijf concurrenten heeft zoals Shippable, Codeship, CircleCI, Drone.io en Semaphore onderscheidt Wercker zich door de integratie met containertechnologie Docker.

Deel dit bericht

4 Reacties

903rtz

Wordt het niet eens tijd om ‘database gigant’ in jullie artikelen te vervangen door een andere term? Ook in een eerder artikel gebruikten jullie deze term al. Hiermee doe je Oracle echt veel te kort bovendien zijn er voor de gemiddelde Emerce lezer volgens mij onderdelen van Oracle die vele male relevanter zijn. Waarom niet ‘Cloud Customer Experience gigant’ of ‘Cloud gigant’.

Jan Libbenga (Emerce)

Ik zou niet weten waarom. 70 procent van de omzet komt nog steeds uit databases.

Johan Schaap - Fast Moving Targets

Voor wie graag wil weten wat Wercker precies doet, hier een mooi gesprek met oprichter Mies in het programma Top Names

Johan Schaap - Fast Moving Targets

Nog een poging, wellicht werkt deze link wel: https://youtu.be/5P4UOnbwJxg

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond