Deel dit artikel
-

‘Datingsites en -apps zijn duur en de kans op succes klein’

De kans om de ware te vinden via een datingsite of -app is klein. Bovendien zijn de platforms soms duur en zijn ze lang niet altijd duidelijk over wat ze precies kosten. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

De bond onderzocht 15 veelgebruikte datingsites en -apps en vroeg ruim 400 panelleden die op zoek zijn naar een vaste relatie naar hun ervaringen. Slechts 15 procent vond inderdaad een relatie. 41 procent acht de kans zeer klein dat ze via een datingplatform een vaste relatie vinden.

Bijna een derde van de ondervraagden is ontevreden de prijs-kwaliteitverhouding. Zo kan de prijs van een abonnement oplopen tot wel 79,90 euro per maand voor een lidmaatschap voor zes maanden. En als je dit bedrag niet in 1 keer wil voldoen, betaal je nog een toeslag van 6 euro per maand.

Badoo, Bumble, Grindr, Happn, Inner Circle en Tinder zijn volgens de bond niet duidelijk over de kosten van een abonnement. Die informatie krijgen consumenten pas nadat ze zich hebben aangemeld.

E-matching en Pepper doen dat beter. Op hun sites zijn de abonnementsvormen en prijzen wél eenvoudig te vinden. Bovendien staat er duidelijk bij vermeld dat abonnementen automatisch verlengd worden. Dat is bijna altijd het geval, maar die informatie is soms lastig te vinden, zoals bijvoorbeeld bij Lexa, Ourtime en Parship.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond