Deel dit artikel
-

David Cameron op CeBIT: miljoenen voor internet der dingen

Groot-Brittannië en Duitsland gaan samenwerken op het gebied van 5G, telecom en internet der dingen. Dat maakte premier David Cameron vanavond bekend bij de opening van CeBIT in Hannover.

De universiteiten van Dresden, Kings College in Londen en Surrey gaan samenwerken op het het gebied van de volgende generatie mobiele telefonie 5G, die over vijf jaar uitgerold zal kunnen worden. 5G biedt veel hogere snelheden dan 4G. Beide landen vinden het belangrijk om vooruit te lopen bij de ontwikkeling van de infrastructuur.

Voor Internet der Dingen wordt nog eens 45 miljoen pond wordt uitgetrokken. Met bestaande fondsen is daarmee 73 miljoen beschikbaar. Dat geld komt vooral ten goede aan kleine ondernemingen.

Samen met de Britse telecomtoezichthouder OFCOM wordt het frequentiespectrum voor internet der dingen geoptimaliseerd, zodat apparaten beter met elkaar kunnen communiceren. Cameron noemde als voorbeeld slimme meters die elektriciteit besparen en koelkasten die waarschuwen als de melk op is.

Hoe de samenwerking met Duitsland precies zijn beslag zal krijgen, is niet toegelicht. Cameron is in Hannover met een zware delegatie, onder wie handelsminister Lord Livington.

De CeBIT, de grootste vakbeurs voor zakelijke IT, werd in het bijzijn van onder meer Neelie Kroes en bestuursvoorzitter Martin Winterkorn van Volkswagen zojuist geopend door Angela Merkel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond