Deel dit artikel
-

De Bijenkorf verkoopt via radio en SMS

De Bijenkorf voert een crossmedia-actie waarbij de radio als direct verkoopmedium wordt ingezet. Luisteraars kunnen aanbiedingen die ieder uur op de radio te horen zijn direct via SMS kopen. Het warenhuis werkt hiervoor samen met Mobile2Pay. Dezelfde producten zijn ook online en in de filialen te koop.

De radiocommercials zijn van 2 tot en met 6 januari elk uur te horen op Radio 538. Het gaat om aanbiedingen in het kader van de "Internationale Magazijn Verkoop" van De Bijenkorf. De producten kunnen direct via SMS aangeschaft worden, met betaling via Mobile2Pay. Dezelfde artikelen zijn ook op de Bijenkorf-site en in de winkel te koop.

Wie een aanbieding hoort kan een SMS-je verzenden en wordt, als hij al klant is van de betaaldienst, automatisch door Mobile2Pay teruggebeld. De betaling moet via een pincode worden geautoriseerd. Wie nog geen klant is, ontvangt een tekstbericht met het verzoek het geld voor de aankoop (volgens de gebruikelijke methoden) over te maken.

"Het is een leuk experiment. De Bijenkorf werkt graag met nieuwe media waar toekomst in zit", zegt Jorij Abraham, manager e-commerce bij De Bijenkorf. Het cross-media concept is mede geïnspireerd door de volgens hem "zeer succesvolle SMS-regen", tijdens de Drie Dwazen Dagen van het warenhuis, afgelopen oktober.

Toen konden belangstellenden na online registratie dagelijks drie aanbiedingen per SMS ontvangen. In oktober werkte De Bijenkorf nog niet samen met Mobile2Pay en kon het geld nog niet direct per SMS worden overgemaakt. De service-provider voor online koop- en betaaldiensten Mobile2Pay telt Smart Concepts Telecats en Ordina onder zijn klanten. Behalve bij De Bijenkorf kan met Mobile2Pay onder meer worden betaald bij Free Record Shop en Digitale Apotheek Nederland.

Deel dit bericht

7 Reacties

joost

Het zou erg fijn zijn als de bijenkorf dan ook eindelijk de flash check pagina aanpast. Zodat een Mac gebruiker als ik ook gewoon in staat is om de bijenkorf site te bekijken. Hij blijft nu de flash check pagina refreshen. Ik wil best een alternatieve check pagina maken hoor 🙂 Geheel kosteloos.

Stefan

Bij de 3 dwaze dagen was Silverstreet degene die zorgde voor de SMSjes. Zijn zij er nu niet meer bij betrokken?

Rolf

Alweer een goed voorbeeld van hoe je crossmediale sales kunt bevorderen. Hieruit blijkt dat niet alleen de winkelvloer een geschikt podium is om te verkopen. Het kopen gaat zeer eenvoudig. Je hoeft enkel en alleen een smsje terug te sturen en alles wordt geregeld. Zo zouden meer bedrijven moeten gaan werken. Moxmo heeft een soortgelijk systeem op de markt gebracht. Je maakt slechts een keer een soort "mobile Wallet" aan en vervolgens kun je daarmee (via SMS) betalen bij de aangesloten Partners. Het zou gemakkelijk zijn wanneer diverse partijen dit systeem zouden overnemen en je dus met een systeem bij een zeer groot aantal bedrijven kan betalen. De werking van de Bijenkorf SMS acties zijn hierbij een goed voorbeeld van hoe SMS sales in zijn werk gaan.

Olle

Ik vind het net als joost uitermate bedroevend dat de website van de bijenkorf niet toegangkelijk is voor bezoekers die gebruik maken van MacOS en/of Netscape Navigator. Belangrijkste oorzaak is inderdaad de check voor de flashplugin. Verder wordt er nogal veel gebruik gemaakt van css, ook bij onderdelen waarbij dit geheel niet hoeft. Ik denk dat prioriteit van vendex/kbb ook zou moeten liggen bij het "debuggen" van de bijenkorf website. Triest dat een bedrijf als bit-ic dit project zo heeft opgeleverd en dat zelfs hun eigen {homepage; http://www.bit-ic.nl } niet toegankelijk is voor Mac gebruikers.

Simon Perma

Het verschil tussen Moxmo en deze Mobile2pay-dienst is wel dat je bij Moxmo van de te voren je geld moet storten en dat dat op je account blijft staan totdat je het opneemt. Deze dienst vind ik dus veel handiger, ze schrijven gewoon af wat je gebruikt, zonder dat je een half jaar een tegoed hebt staan van bv. 100 euro om staks die 4 dvd's of je overhempje te kopen (ikke dus bij de bijenkorf.)

Ronald

Fantastische dienst! Voordeel van Mobile2Pay boven Moxmo is wel dat je bij Mobile2Pay geen saldo hoeft aan te houden. Zeker bij impuliseve aankopen als deze heeft dat vele voordelen. Hulde aan de Bijenkorf om met een dergelijke innovatieve dienst te komen.

Rolf

Gelukkig heb ik zelf de beschikking over een computer met Windows XP en heb ik geen problemen met de site. Dit soort acties moeten veel vaker, en door veel meer bedrijven ingezet gaan worden. Kopen met je mobiel is gewoon erg simpel. Juist in deze tijd waar veel mensen impulsief kopen is dit een uitkomst. Je hoeft niet eerst je helemaal te verdiepen in alle aanbiedingen. Je kijkt gewoon op je telefoon om te kijken wat voor leuke aanbiedingen erbij zitten. Wat ik wel jammer vind is het feit dat je geen "selectie" kan maken in de aanbiedingen. Ik bedoel maar, echt geïnteresseerd in 40-delige bestekcassette ben ik niet. Maar dat is misschien een punt ter verbetering van de toekomst. Waar ik wel benieuwd naar ben zijn de resultaten van de actie. Want ik ben zelf erg enthousiast over de actie en de mogelijkheden, maar ik heb zelf nog niks gekocht.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond