Deel dit artikel
-

De Persgroep staakt Adsense-advertenties

Het Vlaamse mediaconcern de Persgroep, in Nederland uitgever van AD, de Volkskrant, Trouw, en Het Parool, stopt met de plaatsing van Google Adsense-advertenties op de Belgische nieuwssites.

Dat meldt onder meer De Standaard. De knoop wordt drie jaar na de start met Google Adsens doorgehakt. Dit betekent dat nieuwssites als HLN.be en demorgen.be de kleine tekstadvertenties van de zoekmachinegigant niet meer zullen tonen.

Of dit betekent dat de Persgroep Nederland dezelfde beslissing volgt, is niet bekend. Bij dit concern was men niet bereikbaar voor commentaar.

In De Standaard is te lezen dat de beslissing om met de tekstadvertenties te stoppen genomen wordt om de eigen strategie beter uit te kunnen dragen. Officieel klinkt het dat de advertenties in tegenspraak zijn met de eigen strategie om te werken rond merkopbouw, visibiliteit en interactiviteit. Een campagne draait om meer dan alleen maar clicks.

De performance-campagnes die adverteerders plannen bij Google, worden op het aantal gegenereerde clicks geëvalueerd, terwijl voor branding-campagnes de click maar één van de parameters is. Om duidelijkheid te scheppen biedt de uitgever geen hybride model meer aan en stopt het met Google Adsense. Daarmee moet de propositie helder worden neergezet.

Bron foto: picsbycam (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Marco

Ik ben zelf een tijd geleden ook gestopt met de ads van Google.Al mijn sites gecombineerd worden door ca. 10000 bezoekers per dag bezocht. Daarbij waren adsense inkomsten echt schrikbarend laag EN irritant voor bezoekers.Nu zijn de advertentieinkomsten niet mijn primaire bron van inkomsten, maar het is veel rendabeler om een eigen advertentiesysteem op te zetten.We zijn nu dan ook bezig met de implementatie hiervan.Toegevoegde waarde met een eigen adsysteem is ook voor de adverteerders veel groter.Ik snap dan ook al die sites niet die met vervelende adsense ads die paar centen extra proberen binnen te slepen.

Jos

@Marco Nu je niet meer adverteert met Adsense kun je ook wel een indicatie geven van de opbrengsten. Hoeveel verdiende je per dag ?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond