Deel dit artikel
-

Deal tussen SoftBank en Uber nog niet rond

De mega-investering van SoftBank in Uber heeft naar verluidt averij opgelopen. De Japanse investeerder wil voor 10 miljard dollar een aanzienlijk belang nemen in het taxibedrijf, maar men is het nog niet eens geworden over de prijs van de aandelen.

Bestuurder Arianna Huffington, oprichtster van The Huffington Post, blijft optimistisch, maar haar verwachting dat men deze week al tot een akkoord zou komen is niet uitgekomen.

SoftBank zou in juli zijn interesse al kenbaar hebben gemaakt aan Uber. De Japanse investeerder zou voor 1 tot 1,25 miljard dollar eigen aandelen willen inkopen en tegelijkertijd het belang van andere aandeelhouders overnemen. Het totale belang zou dan zo’n 10 miljard dollar waard zijn.

Huffington ontkent dat de onrust bij het bedrijf iets met het uitstel te maken heeft. Uber wordt sinds kort aangestuurd door ex-Expedia CEO Dara Khosrowshahi, maar oprichter Travis Kalanick bemoeide zich tot voor kort nog flink met het bedrijf.

Tussen alle onrust door lanceerde Uber deze week samen met de Britse bank Barclays zijn eerste credit card. Daarmee krijgen klanten korting voor restaurants, hotels en Uber-ritten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond