Deel dit artikel
-

DearNova wordt onderdeel van We are you

Digitaal bureau DearNova uit Vianen sluit zich aan bij We are you. Dat groeit hiermee tot 450 man met de ambitie om in 2023 marktleider digitale innovatie te zijn. De omzet moet verdubbelen tot honderd miljoen euro.

Met de overname van DearNova, omzet: negen miljoen euro, slaat de nieuwe eigenaar duidelijker de weg in van innovatiestrategie. Het nieuwe team, zeventig man groot, is behalve in technologische executie gespecialiseerd in digitale innovatie.

CEO Jorg Verweij: “Zij hebben strategen die met klanten en de eigen vaste teams samenwerken. We are you beweegt die strategische kant ook op. Met deze overname versnellen we dat. Bovendien betekent deze stap een geografische expansie voor ons en krijgen we een positie middenin het land.” Het personeel van de bedrijven is afgelopen dinsdag ingelicht over de overname.

Oprichter Gerard van de Looi van DearNova: “Niet alleen qua technologie, maar ook qua werkwijze en cultuur sluiten we goed op elkaar aan. Wij werken ook in zelfsturende teams samen met onze klanten. Ook zijn onze mensen pragmatisch en betrokken, nemen ze verantwoordelijkheid en willen ze zichzelf continu verbeteren.”

Van de Looi wordt lid van de strategische raad. Samen met Marc van Helden, binnengekomen via de overname van zijn Redhotminute, adviseert hij de directie over de koers van de organisatie. Naast Verweij zitten ook Beppie ten Böhmer en Roel Beerten in de directie.

In de komende vier jaar zal We are you nog een aantal kleine overnames doen. “De nieuwe bedrijven zullen verbreding brengen rondom onze huidige diensten. Het CMS staat veel minder centraal in het moderne digitale landschap. Het beweegt zich daarin naar achter waarbij het meerdere kanalen voedt, en niet alleen een website weergeeft”. De huidige diensten worden uitgebreid met innovatiestrategie, integraties, cloudservices en data-toepassingen.

We are you wordt sinds eind 2017 ondersteund door Capital A, voorheen ABN AMRO Participaties. Tot de groep behoorden reeds Colours, Mangrove, Redhotminute, Estate Internet, Redhotminute en Virtual Affairs. Hun namen zijn inmiddels van de markt verdwenen. De bedrijfsnaam DearNova wordt in 2020 opgeheven.

Tot de aandeelhouders van de bedrijvengroep behoren behalve de investeerder ook 150 medewerkers van het bedrijf.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond