Deel dit artikel
-

DECT-maker Gigaset schrapt banen

Gigaset, de Duitse fabrikant van DECT- en VoIP-toestellen, zet 375 werknemers op straat. De onderneming, ooit van industriereus Siemens, wil zo 30 miljoen euro per jaar uitsparen.

Gigaset is in Nederland marktleider in DECT-toestellen. Zo’n tachtig tot negentig procent van de Nederlandse huishoudens gebruikt een DECT draadloze telefoon, mede dankzij VoiP-telefonie van kabelaars. Op die markt wist Gigaset concurrent Philips weg te drukken. Maar de Duitsers merken nu ook de invloed van de haperende economie.

In Bocholt worden daarom 270 banen geschrapt en in München 75. Nog eens dertig banen verdwijnen in het buitenland. Tegelijk worden weer vijftig nieuwe banen gecreëerd in Düsseldorf, waar een nieuw productcentrum wordt geopend.

Gigaset schrijft al twee kwartalen rode cijfers en wil zich minder afhankelijk maken van draadloze telefoons. Men wil zich nu meer richten op de zakelijke markt.

Deel dit bericht

1 Reacties

Bouke Majoor

Logisch dat ze zich meer op de zakelijke markt gaan richten, deze markt blijft maar door groeien. Wel is te hopen dat er meer concurrentie ontstaat, Gigaset maakt goede DECT-toestellen maar de keuze hierin is nog te beperkt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond