Deel dit artikel
-

Deel numerieke domeinnamen terug naar SIDN

Een deel van de geregistreerde numerieke domeinnamen worden opnieuw door SIDN aan het publiek beschikbaar gesteld. Uit onderzoek bleek dat gedurende het eerste uur van de landrush enkele deelnemers zeer veel registratiecapaciteit bezet hebben gehouden.

De resultaten van het onderzoek naar de uitkomsten van de introductie van numerieke domeinnamen van SIDN, die de uitgifte en registratie van .nl-domeinen bewaakt, is gisteren gepubliceerd. Het onderzoek toont aan dat gedurende het eerste uur van de landrush er zeer grote belangstelling was. SIDN meldt dat 4060 numerieke domeinnamen opnieuw vrijkomen voor registratie.
 
Een aantal deelnemers heeft hun ongenoegen geuit over het verloop van de landrush. Er zou sprake zijn van onredelijk registratiegedrag van enkele deelnemers.De klachten waren  reden voor SIDN om het onderzoek te starten.

Uit het onderzoek bleek dat twee partijen beduidend meer machines hebben ingezet dan de overige partijen en hierdoor veel van de aangevraagde domeinnamen hebben weten te registreren. Na overleg hebben beide partijen hun aanspraak op een aanzienlijk deel van de registraties laten vervallen. SIDN zegt niet om welke twee partijen het hier gaat.
 
SIDN zal in samenspraak met de betrokken deelnemers vaststellen hoe de beschikbaar gekomen domeinnamen worden vrijgegeven voor het publiek.

Deel dit bericht

3 Reacties

Strik

"SIDN zegt niet om welke twee partijen het hier gaat." ??In het SIDN pdf ( http://www.sidn.nl/ace.php/p,727,5578,736363574,Finale_versie_Onderzoeksrapport_Landrush_1_0_pdf ) staat zeer specifiek welke aanbieders het betreffen: Hoekstra Media BV (guys van MijnAlbum) en BliXem Internet Services.

Guido

Het is gvd een grof schandaal, dit komt niet in de buurt van een fatsoenlijke oplossing.. waarom wordt er niet een normaal systeem gebruikt voor een openbaar goed dat verdeeld/verkocht moet worden?We lijken wel een derde wereld land dat rijst uit een vrachtwagen verdeeld.. nee, die hebben het nog beter, hier wordt de vrachtwagen gewoon ingeleverd bij de grote jongens..

anon

Het is een tenenkrommende actie van de SIDN en ik kan me ook moeilijk voorstellen dat dit zomaar door BliXem en Hoekstra zonder enige vorm van compensatie is geaccepteerd. Eerst maakt de SIDN er een zooitje van door de regels niet goed af te timmeren en te weinig capaciteit te reserveren. Vervolgens wordt elke kritiek gepareerd door de SIDN omdat 'alles volgens de regels is gegaan'. en tenslotte worden twee deelnemers 'op hun verantwoordelijkheden gewezen' in plaats dat de SIDN de hand in eigen boezem steekt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond