Deel dit artikel
-

Deliveroo lanceert nieuwe ophaaldienst, ook in Nederland

Deliveroo lanceert in Engeland een ophaaldienst voor maaltijden met als belangrijkste voordeel dat klanten niet in de rij hoeven te staan. De dienst wordt binnen afzienbare tijd ook in heel Nederland geïntroduceerd.

Het Britse bedrijf, dat tegenwoordig wordt gefinancierd door Amazon, lanceert de dienst Pickup meteen voor zeker 700 restaurants in Aberdeen, Birmingham, Cardiff, Glasgow, Leeds, Liverpool, Londen, Manchester, Milton Keynes, Newcastle, Norwich, Nottingham en Edinburgh (centrum).

Deelnemende restaurants zijn Byron, Pizza Express, Pizza Hut, TGI Friday’s, Frankie & Benny’s, Chiquito, Coast to Coast en Giraffe. Deliveroo verdient als tussenpersoon voornamelijk aan commissies.

Binnen twaalf maanden moeten minstens 10.000 restaurants zijn aangesloten. Ook in België en Spanje wordt de dienst uitgerold. En buiten Europa kijkt Deliveroo naar Hong Kong en Australië.

In Nederland begint Deliveroo met afhalen in Amsterdam. In eerste instantie is afhalen in Amsterdam alleen beschikbaar bij geselecteerde restaurants zoals BACK en The Butcher. Meer dan 70 restaurants in Amsterdam hebben zich al aangemeld voor afhalen. Klanten zien de afhaaloptie zowel in de app als op de site. Deliveroo is druk bezig met het benaderen van restaurants en verwacht de afhaaloptie snel uit te rollen in andere steden in Nederland.

Het is de volgende frontale aanval op Just Eat, de maaltijdbezorger die behoorlijk is afgeleid door een biedingenstrijd tussen Takeaway en het Zuid Afrikaanse technologiefonds Prosus. Prosus heeft zijn vijandige bod maandag nog eens bevestigd, wat neerkomt op omgerekend circa 5,7 miljard euro. Het bod van Prosus blijft hiermee hoger dan dat van Takeaway.com van de Nederlandse ondernemer Jitse Groen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond