Deel dit artikel
-

Delta Fiber lanceert nieuwe glasvezeltechnologie

DELTA Fiber stapt over naar de nieuwste technologie voor glasvezel. Het bedrijf maakt het mogelijk om Nederlands hoogste internetsnelheden te bieden via het zogenoemde XGS-PON. Met deze techniek zijn snelheden tot 10 Gbps mogelijk en is het netwerk voorbereid op snelheden tot maar liefst 25 Gbps.

DELTA Fiber is de enige internetprovider in Nederland die deze technologie voor consumenten en de zakelijke markt grootschalig uitrolt.

De eerste plaats waar deze technologie wordt uitgerold is het Zeeuwse Kapelle. Daar wordt in het dorp de eerste wijkcentrale voorzien van deze nieuwste apparatuur. Vanaf september wordt deze technologie de standaard voor de aanleg van alle nieuwe glasvezelnetwerken door DELTA Fiber in Nederland.

De nieuwe glasvezeltechniek wordt geleverd door de Finse leverancier Nokia. Het gaat om apparatuur in de wijkcentrale, het aansluitpunt in huis en het modem. Aan de manier van aanleggen verandert verder niets. Elke woning krijgt vanuit de wijkcentrale een unieke glasvezelkabel aangelegd.

In gebieden waar XGS-PON wordt uitgerold, krijgen klanten een modem dat past bij deze nieuwste technologie. Dit modem is standaard voorzien van wifi 6. Wifi 6 kan snelheden tot 10 Gbps aan en verdeelt het verkeer naar aangesloten apparaten efficiënter. Bovendien heeft wifi 6 minder last van andere netwerken en presteert beter bij een afnemend wifi-signaal.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond