Deel dit artikel
-

KPN wijst overnamebod EQT op voorhand af

KPN heeft het overnamebod van EQT/Stonepeak geweigerd, zo meldt het bedrijf zondag. Het is de eerste keer dat het telecombedrijf reageert op verhalen rond de overname. Ook een bod door KKR is afgewezen.

Met beide partijen is niet onderhandeld. Ook zou geen concreet bedrag zijn geboden. KPN ziet op voorhand geen voordelen in de (ongevraagde) overnamevoorstellen.

‘KPN is volledig gericht op de uitvoering van haar onlangs geactualiseerde strategie ‘Accelerate to grow’,’ zo benadrukt het bedrijf naar aanleiding van berichtgeving door de Financial Times.

Bloomberg meldde vorig jaar als eerste dat het Zweedse EQT overwoog om KPN over te nemen. De eigenaar van Delta en Caiway zou adviseurs hebben geraadpleegd over een bod.

Recentelijk wist The Wall Street Journal dat verschillende private equitypartijen een bod op KPN zouden voorbereiden. Toen viel ook de naam van Stonepeak. Samen met EQT zou men 12,6 miljard euro voor KPN hebben willen neertellen.

Het is ook wel duidelijk waarom de Zweden KPN interessant vinden. Het telecombedrijf rolt sinds 2019 versneld glasvezel uit over Nederland. Het is echter de vraag of de overname zou zijn goedgekeurd, omdat KPN en EQT samen een veel te machtige marktpartij in de glasvezelmarkt zouden worden.

In 2013 is er voor het laatst een serieus bod uitgebracht op KPN door het Mexicaanse América Móvil. De overname mislukte omdat de Stichting Preferente Aandelen B van KPN de plannen blokkeerde.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond