Deel dit artikel
-

Van den Ende & Deitmers investeert fors in sociale video

Van den Ende & Deitmers investeert samen met Amadeus Capital en BGF uit Engeland 25 miljoen dollar in het Britse Unruly Media, waarbij ieder van deze investeerders een minderheidsbelang verwerft. Unruly Media is een distributeur van commerciële video’s binnen sociale netwerken en uitgeversites.

Van den Ende & Deitmers zegt sterk te geloven in de groeikansen en perspectieven voor online video en heeft de ambitie een actievere rol te spelen op dit terrein. Eerder werd geïnvesteerd in Smartclip en Quadia. Online video zal de komende jaren een sterke groei laten zien.

De financiering van 25 miljoen is de grootste voor een private onderneming in de sociale videosector en tevens de eerste externe financiering voor Unruly Media. Het Britse bedrijf heeft honderd medewerkers verspreid over acht kantoren in Europa, Amerika en Australië. De onderneming is winstgevend met een geannualiseerde omzet van een kleine 50 miljoen dollar (omzet geheel 2011 bedroeg 25 miljoen dollar). Het bedrijf claimt een bereik van 725 miljoen unieke gebruikers per maand.

Sinds de oprichting in 2006 heeft het bedrijf 1,34 miljard videoviews gegenereerd voor merken als Samsung, Heineken, T-Mobile en Coca-Cola. Voorbeelden zijn Roller Babies voor Evian en T-Mobile’s Life’s for Sharing.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond