Deel dit artikel
-

Dept klimaatneutraal gecertificeerd

Digitaal bureau Dept is klimaatneutraal gecertificeerd. Het bureau meet en compenseert de CO2-voetafdruk voor 2020 en deelt daarbij ook haar ambities voor verdere emissiereductie.

Dimi Albers, CEO van Dept, zegt: ‘Wat ons betreft is het verantwoorden van onze uitstoot het absolute minimum wat Dept – en andere bureaus – zouden moeten doen. Het is een duidelijk signaal vanuit onze industrie dat we niet alleen op het gebied van digital voorop moeten lopen, maar ook als het gaat om duurzaamheid.’

De ecologische voetafdruk van Dept wordt gecompenseerd in samenwerking met Terra Neutra. Het initiatief maakt deel uit van het Hifadhi Livelihoods-project, dat elk jaar 18.000 hectare Keniaans bos beschermt door te voorkomen dat huishoudens op het platteland hout gebruiken om hun huizen van brandstof te voorzien. Naast compensatie, vermindert Dept de uitstoot door haar reisbeleid te herzien, de IT load verder te reduceren en qua hosting in te zetten op de CO2-neutrale hosting service van Microsoft Azure.

Ook klantprojecten spelen een rol. Voorbeelden zijn onder andere het werk voor Indigo Ag (baanbrekende innovaties binnen de landbouw), en Justdiggit (donatieplatform om Afrikaanse boerengemeenschappen op te leiden in droogtegebieden).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond