Deel dit artikel
-

Derde staking bij UPS Amsterdam

Chauffeurs van pakjesbezorger UPS in Amsterdam zijn maandag voor de derde keer in staking gegaan.  Zij eisen een fatsoenlijke loonsverhoging in de cao Transport en Logistiek.

De chauffeurs van UPS gebruiken de stakingsdag maandag om hun collega’s op de andere UPS-vestigingen te informeren over de strijd die zij voeren, meldt FNV Bondgenoten. In Apeldoorn en Utrecht delen ze flyers uit aan hun collega’s.

Volgens Egon Groen, eerste cao-onderhandelaar, heeft UPS de stakers geintimideerd. ‘Dat pikken de koeriers niet. Sterker, het werkt averechts. Bovendien vinden de koeriers het onbegrijpelijk dat UPS niet wenst in te gaan op het sluiten van een overeenkomst met de vakbond om een loonsverhoging te betalen, zoals andere werkgevers hebben gedaan.’

De werknemers in de Transport en Logistiek zijn al maanden in actie voor een ‘fatsoenlijk loonbod’ door de werkgevers (TLN biedt nul procent) en tegen de ‘verdringing’ in de sector. Eerder waren er poortacties, werkonderbrekingen, stakingen en acties op de snelwegen. Inmiddels is er gestaakt bij ondernemingen zoals SITA, Portena, Koopman, Geodis, Van Uden, UPS, Peter Appel, Simon Loos en Knap.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond