Deel dit artikel
-

Detailhandel en e-tailers vinden weg omhoog

De omzet van de postorderbedrijven en internetwinkels was in april ruim 13 procent hoger in vergelijking met april 2013. Daarmee nam de omzet sterker toe dan in het eerste kwartaal van dit jaar. De groei in deze branche houdt onder andere aan doordat internetwinkels hun assortiment blijven uitbreiden, aldus het CBS.

Voor het eerst gaat het ook goed met de fysieke detailhandel. In april 2014 was de omzet van de detailhandel 3,4 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit is voor de Nederlandse winkeliers de grootste omzetstijging sinds november 2010. Het voorzichtige herstel in het eerste kwartaal van 2014 lijkt daarmee door te zetten.

Voor de vierde maand op rij noteerden de non-foodwinkels een hogere omzet dan een jaar eerder. De consument gaf vooral in winkels met consumentenelektronica meer geld uit. Alleen in winkels in woninginrichtingartikelen kwamen niet meer euro’s binnen.

De omzet nam toe doordat consumenten meer aankopen deden. Klanten besteedden vooral in voedings- en genotmiddelenwinkels meer dan vorig jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond