Deel dit artikel
-

‘Deze dagen piek online aankopen kerstbomen’

Steeds meer Nederlanders kopen hun kerstboom online en doen dat eerder dan vorige jaren. Een trend is de toenemende verkoop van versierde kerstbomen.

Wel lijkt er sprake van een tweedeling in kerstbomenland. Gekeken naar de doe-het-zelf-ketens bezorgen ze niet allemaal meer de bestelde kerstbomen aan huis.

Intratuin en Hornbach laten de bomen tegen een meerprijs wel thuis bezorgen bij de klant, Praxis en Gamma doen dat niet meer. Wie op hun sites een boom bestelt, moet naar de winkel om de tijdelijke versiering op te halen. IKEA doet het helemaal niet meer.

Waar de fysieke retailers afhaken, lijken webwinkels de vraag over te nemen. Het lijkt er ook op dat de consument dat toch al makkelijker doet dan voorheen vanwege het coronavirus. Er zijn tijdelijke kerstboomwinkels, zoals Kerstboom.nl, maar ook algemene retailers als bol.com die op het momentum inhaken.

fonQ kiest een niche en verkoopt ook versierde kerstbomen, iets dat ook een gespecialiseerde winkel als Versierdekerstboom.nl doet.

Ondernemer Henk Jan Bijmolt van online houthandel Gadero heeft dit jaar twee keer meer bomen in de schappen. “Tweeduizend. We zien dat 32 procent minder bedrijven een boom kochten, maar ook dat de bedrijven die het wel doen graag een versierde boom kopen. Of een waarbij we de versiering apart meeleveren. De oudere doelgroep daarentegen bestelt heel veel dit jaar, mogelijk vanwege het weer.”

Bijmolt ziet verder dat bomen steeds vaker al voor Sinterklaas worden gekocht. De piek ligt rond deze dagen. Richting het einde van de week neemt de vraag al af.

Foto: Mark Vletter (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond