Deel dit artikel
-

Diensten, Apple Watches en iPads dragen bij aan recordomzet Apple

Apple realiseerde in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar een recordomzet. Van de 64 miljard dollar komt 33,3 miljard van de verkoop van iPhones, 12,5 miljard van diensten, 6,9 miljard van Macs, 6,5 miljard van wearables en andere producten en 4,6 miljard van iPads. De nettowinst zakte van 14,1 miljard tot 13,7 miljard dollar, maar de resultaten waren beter dan verwacht.

Volgens Tim Cook hebben vooral diensten, Apple Watches en iPads bijgedragen aan de goede resultaten. Vooral de iPads zijn een verrassing, al zal te maken hebben met het feit dat Apple enkele betaalbare modellen op de markt heeft gebracht.

Apple meldt al enkele kwartalen geen verkochte aantallen meer. In de resultaten zijn de verkopen van de iPhone 11 nog niet echt zichtbaar. Ook niet van Apple Watch Series 5 en de afgeprijsde Series 3.

Apple ondervindt duidelijk de gevolgen van de handelsoorlog tussen de VS en China. Dat blijkt ook uit de cijfers: 4,8 miljard dollar omzet in China en Japan tegen 5,1 miljard een jaar geleden.

Volgens marktvorser Canalys zijn de verkopen in China in het derde kwartaal zelfs met 28 procent gedaald. Het is dankzij de iPhone 11 dat de verkopen niet verder zijn ingezakt, want er heerst een duidelijke anti-Amerika stemming in China, waardoor consumenten bewust voor smartphones uit eigen land kiezen.

Het veelgeplaagde Huawei profiteert hiervan. Het bedrijf verscheepte alleen al in China 41,5 miljoen smartphones in het derde kwartaal, en heeft een marktaandeel van 42 procent. Apple verscheepte 5,1 miljoen iPhones en eindigt onder Vivo, Oppo en Xiaomi.

Apple boekte het afgelopen kwartaal betere resultaten in Noord Amerika: de omzet ging van 27,5 naar 29,3 miljard. In Europa daalde de omzet juist naar 14,9 miljard dollar. Van de totale opbrengsten kwam 60 procent uit het buitenland.

Apple heeft hoge verwachtingen van de feestdagen. Het bedrijf rekent op goede verkopen van iPhones, AirPods en AppleWatch.

Of er voor die tijd nog nieuwe producten worden aangekondigd is onduidelijk. In de pijplijn zitten een nieuwe iPad Pro, een nieuwe MacPro en een 16 inch MacBook Pro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond