Deel dit artikel
-

Dierenwinkel Zooplus naar 400 miljoen omzet

De Europees werkende online dierenwinkel Zooplus noteert een kwartaalomzet van 108 miljoen euro. Voor het tweede keer gaat de onderneming over de grens heen van 100 miljoen euro.

Dat blijkt uit de samenvatting van de kwartaalcijfers die het van oorsprong Duitse bedrijf bekendmaakte (PDF). De omzetverwachting voor het hele jaar wordt met een kleine vijf procent verhoogd van vierhonderd naar 415 miljoen euro.

De omzet in het derde kwartaal steeg met 22 tot 107,6 miljoen. Over de eerste negen maanden van 2013 steeg dat van 237,8 naar 306,4 miljoen euro.

Bij het huidige groeitempo kan Zooplus over heel 2014 een verkooptotaal realiseren van een half miljard euro.

In de afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in klantacquisitie en marketing. Dat drukte dermate hoog op de kosten dat er geen winst werd gemaakt. De leiding koos eerst voor het optimaliseren van het bereik. Het kostenpeil wordt nu genormaliseerd met als doel zwarte cijfers te schrijven.

“De vooruitgang in efficiëntie in marketing- en logistieke kosten draagt ertoe bij dat we dit jaar winstcijfers voor belasting kunnen schrijven”, aldus de directie.

Begin volgende maand publiceert de beursgenoteerde onderneming het gedetailleerde kwartaalbericht. De koers van het bedrijf steeg sinds eind vorige week met een tien procent.

Foto: Brendan Bell (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond