Deel dit artikel
-

Digitale handtekeningen via Palm

Zakendoen via handhelds wordt vergemakkelijkt door de mogelijkheid elektronische handtekeningen te zetten. Het softwarebedrijf PenOp
heeft de PocketSign-applicatie ontwikkeld om transacties via de Palm en IBM Workpad te bekrachtigen.

Volgens PenOp is de elektronische handtekening even persoonlijk als een gewone ondertekening, en (in Amerika) juridisch waterdicht.

PenOp ontwikkelde al software voor digitale handtekeningen voor de standaard-pc. Vorig jaar werden bijna 10 miljoen digitale handtekeningen met hun programmatuur gezet. Naar verwachting zal dat aantal snel oplopen naar 40 miljoen. Zowel bedrijven, overheden als particulieren kunnen dankzij de digitale handtekeningen op juridisch verantwoorde wijze contracten en andere officiële documenten signeren.

De digitale handtekeningen voor de handhelds zijn gebaseerd op biometrische en digitale technieken. Handtekeningen worden daarmee geauthentiseerd, bekrachtigd en het traject dat voor juridische bevestiging is vereist, wordt automatisch doorlopen. Elke PenOp handtekening is onweerlegbaar verbonden met het elektronische document dat wordt ondertekend.

Bron: Wired

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond