Derp

Directeur Full Tilt Poker aangehouden

De Amerikaan Raymond Bitar, CEO van online poker-bedrijf Full Tilt Poker, is maandag in New York aangehouden op verdenking van de verduistering van 430 miljoen dollar aan speelgelden.

Full Tilt Poker, ooit de tweede grootste online pokersite ter wereld, werd vorig jaar op last van de Amerikaanse Justitie gesloten omdat het bedrijf zich vooral op Amerikanen richtte, hetgeen verboden is. Justitie beschuldigde het bedrijf bovendien van de exploitatie van een piramideconstructie, waarbij spelers werden uitbetaald van inleggeld van andere spelers. De onderneming had met andere woorden niet voldoende kas om spelers uit te betalen,

Bitar (40) gaf dat laatste maandag ook met zoveel woorden toe. “Het had nooit zover moeten komen, maar wij zijn hard bezig geweest om een oplossing te zoeken.”

De Amerikaan verbleef de afgelopen maanden in Ierland, waar het bedrijf statutair gevestigd was. Uit een gelekte mail van zijn hand blijkt dat dat hij onder meer in gesprek was met Poker Stars. Geruchten daarover deden al langer de ronde. Eerder was Bitar in onderhandeling met de investeringsgroep van de Fransman Bernard Tapie. Poker Stars zag zijn omzet flink stijgen na de sluiting van zijn grootste concurrent.

Bitar kan worden veroordeeld tot 145 jaar celstraf.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug