Deel dit artikel
-

DJ Tiësto heeft primeur met live videostream op Twitter

De Nederlandse DJ Tiësto gaat als eerste live een concert van anderhalf uur streamen via Twitter. HP en Intel sponsoren het evenement.

Woensdagavond vanaf zeven uur kunnen fans van de muziekmaker inschakelen op de bedrijfspagina’s van HP en Intel om het concert te bekijken. Dat is een combinatie van twee betrekkelijk nieuwe webdiensten: YouTube Live en bedrijvenpagina’s op Twitter.

Bedrijvenpagina’s worden op Twitter op dit moment uitgerold over de servers van de berichtendienst. De optie is naar verwachting eind januari voor iedereen beschikbaar.

Weblog Mashable zocht uit hoe het ‘twitterconcert’ tot stand komt.

Het concert duurt anderhalf uur, vindt plaats in Las Vegas en maakt deel uit van een achter-de-schermen-serie (In the Booth) over de artiest die in het dagelijks leven Tijs Verwest heet. Tijdens de live uitzending kunnen muziekfans met elkaar twitteren en met medewerkers van HP en Intel (#tiestolive). Het optreden zal gedurende 48 uur na de opname nog worden herhaald op het Twitteraccount van HP en Intel.

Voor Twitter is dit een eerste succesje in een hernieuwde strategie. Het bedrijf wil niet enkel berichtenverkeer faciliteren, maar ook meer pageviews genereren op zijn eigen domein. Daartoe moet het meer unieke tekst, audio, foto’s en video zien te hosten.

Voor foto’s werkt dat. Ongeveer de helft van de nieuwe geuploade foto’s worden nu op Twitters eigen servers gehost, niet bij specialistische diensten als Yfrog en Twitpic. Voor video én de commerciële exploitatie van het platform wordt nu een vergelijkbare weg ingeslagen.

Foto: nestland (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond